Koppánmonostor

Jelmagyarázat: E6 kerékpárút  Kikötő Posta Iskola Templom Óvoda Sportpálya Művelődési ház Étterem Orvosi rendelő Szálláshely Benzinkút Élelmiszerbolt Dohány-italbolt Nevezetességek


Koppánmonostor –  ‘Kincseink’ Helytörténeti tanösvény. Ön most a weboldal mobil változatát látja, a teljes élmény érdekében kérjük látogassa meg az oldalt számítógépről.

Folytatás mobil nézetben


Koppánmonostor – A ‘Kincseink’ Helytörténeti tanösvény a település tárgyi, kulturális, természeti és épített örökségeit mutatja be.

A Komáromi Talpasíjászok Közhasznú Egyesület kezdeményezésére 2009-ben indult útjára a helytörténeti tanösvény kiépítése, melynek során Koppánmonostor értékeit középpontba állítva az egyesület és a Körösarte Művészeti Társaság elismert művészei által faragott padok és köztéri alkotások gazdagítják a településünk köztereit, A ‘Kincseink’ Helytörténeti tanösvény Komárom belvárosától és a Monostori erődtől nyugatra fekvő városrész tárgyi, kulturális, természeti és épített örökségeit mutatja be, valamint a település példamutató szülötteinek állít emléket. A helyi identitás, a közösségépítés erősítését szolgálja, hogy az alkotásokat és környezetüket „örökbefogadók” gondozzák. A turisztikai céllal készített helyi térképet a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából valósítottuk meg.